Därför ska du ha en egen sandlåda på gården

Fördelarna med en sandlåda hemma
Det finns flera fördelar som medföljer att man har en sandlåda hemma och främst är det som så att barnen då verkligen får ett skäl till att vara utomhus. Detta kommer att göra livet enklare både för dig och för ditt barn då barnet kommer att vara trött och vilja sova på kvällen. Eller åtminstone så kommer barnet somna in fortare och en sandlåda kan då även göra det möjligt för dig som förälder att få en liten lugn stund på kvällen då barnen sover.

Utöver detta finns det flera hälsofördelar för barn som är ute och leker jämfört mot om de suttit inomhus hela dagarna. Det gör att man som förälder faktiskt ska uppmuntra sina barn att vara ute så mycket som möjligt för att de ska kunna springa av sig ordentligt och även få en chans att träffa andra barn. Då ett barn som blir isolerat redan från ung ålder kommer att ha svårare att få vänner så är det väldigt viktigt att man ser till att sitt barn faktiskt kommer ut och träffar andra barn.

Om man har en sandlåda så blir det mer naturligt att andra barn och deras föräldrar kommer över till er istället för någon annanstans och för de andra föräldrarna så fungerar det på samma sätt som för dig. Om det finns en sandlåda så vet dem att deras barn kommer att vara upptagna med att leka.