Hur fixar man sig en egen sandlåda

Hur skaffar man en sandlåda?
Det är absolut inte svårt att hitta butiker som säljer sandlådor och de flesta byggvaruhus kan hjälpa dig att antingen sälja en byggsats eller så kan du köpa virket själv och bygga ihop sandlådan från grunden. Det är verkligen inget svårt att sätta ihop en sandlåda då det bokstavligen är fyra plankor mer eller mindre som ska bilda en fyrkant och så har men i utrymmet mellan dessa ett plastskynke som gör att sanden håller sig på plats.

Det behöver inte vara svårare än så och även om det kan vara så att man vill ha en lite finare modell än bara en fyrkant så är det inte svårt att fixa detta på egen hand och man behöver inte vara speciellt händig för att det ska gå enkelt och snabbt och risken för att något ska bli fel är faktiskt minimal.

Det gör att man som förälder kan köpa en sandlåda väldigt billigt och det dyraste som du kommer att behöva köpa är sanden för att fylla på i sandlådan. Det kan dock behövas att man med jämna mellanrum faktiskt byter ut sanden i sin sandlåda. Främst för att katter tyvärr ibland får för sig att det är en kattlåda i en mycket större modell och man vill helst undvika att ens barn får i sig massa bakterier och annat som kan medföra av detta. Det är därför man ska försöka se till att antingen skydda sin sandlåda eller åtminstone se till att ens barn inte äter sanden men det är oftast mycket enklare att bara byta ut sanden. Det är även enklare att faktiskt sätta en skyddsplats över sandlådan då det kommer göra det svårare för katterna att uträtta sina behov direkt i sanden.

Du som behöver barnvakt kan besöka vår systersajt barnvakt.se för tips och kontakter.